O mnie

Jestem pasjonatem gotowania, kucharzem amatorem, posiadającym podstawową wiedzę na temat technik gotowania, a przede wszystkim bezgraniczną wyobraźnię, której nie boję się wykorzystywać podczas moich podróży w bezkresny kulinarny świat. Postanowiłem założyć blog kulinarny z trzech powodów:
Po pierwsze, zawsze dużo czasu poświęcam mojej nowej potrawie, poznaję nowe techniki i przepisy, aby była idealna. Ale nigdy do niej już nie wracam, więc chcę stworzyć swoją własną publiczną książkę kucharską.
Po drugie, poświęcam tyle czasu na poznawanie obcych kultur i ich kuchni, że chcę wielu osobom zaoszczędzić czasu i wskazać drogę na skróty, poprzez mój blog.
Po trzecie i najważniejsze, chcę zmusić siebie samego do ciągłego poznawania i rozwoju.

Od wielu lat jestem podróżnikiem kulinarnym, wyjeżdżając z żoną Karoliną i córeczką Alicją na wakacje ogromną wagę przywiązuje do kuchni regionalnych i specjałów jakie oferują.
Osobiście jestem wielbicielem kuchni pikantnej, a moim ulubionym dodatkiem, składnikiem i przyprawą jest chili w każdej postaci. Nie obawiam się zaglądać w stare zakamarki i odkurzać dawno zapomniane przepisy, które w dzisiejszych czasach można by ocenić jako dziwne, wstrętne lub osobliwe. Pociągają mnie obce kultury i ich tradycje kulinarne. Nie wzdrygam się na myśl o zjedzeniu skorpiona, pędraka, czy węża. Jestem otwarty na wszystko, co jest mi w stanie zaoferować bogaty świat kulinarny.

Ukończyłem studia na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie na wydziale towaroznawstwa jako
inż. Menadżer produktu w katedrze zarządzania jakością, dzięki czemu wachlarz mojej wiedzy, dotyczącej produktów spożywczych i procesów ich przetwórstwa, jest nie tylko praktyczny ale także naukowy.


Od paru lat walczę z poważną chorobą, ale dzięki wsparciu rodziny i przyjaciół, jest to starcie wyrównane. Jeżeli także chcielibyście mnie wesprzeć i przechylić szalę zwycięstwa na moją stronę, to spójrzcie poniżej.






0 komentarze :

Prześlij komentarz