Składniki:
- 1l bulionu drobiowego
- 2 puszki pomidorów bez skóry
- 2 puszki gotowanej ciecierzycy
- 1 średnia cebula
- 4 ząbki czosnku
- pieprz
- sól morska
- oliwa z oliwek
- parę liści bazylii
- gałązka pomidorów cherry
Przygotowanie:
Do garnka z grubym dnem wlewamy dwie łyżki oliwy, przysmażamy na niej posiekany czosnek i cebulę.Kiedy zaczną zmieniać barwę wlewamy pomidory i bulion. Gotujemy razem 10 min na dużym gazie po czym zmniejszamy gaz i dodajemy ciecierzycę, sól oraz pieprz. Pozostawiamy na 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Serwis:
Podajemy w głębokim talerzu z gałązką przysmażonych na patelni grillowej pomidorów koktajlowych okraszonych grubą solą morską i pieprzem. Na środku układamy parę liści bazylii. Podajemy gorące, gdyż temperatura wywaru uwolni aromat bazylii i oczaruje zmysły.
Życzę wszystkim smacznego , zapraszam do polubienia, subskrybowania, udostępniania mojego bloga oraz polecenia znajomym.
0 komentarze :
Prześlij komentarz