Sałatka z pomidorów koktajlowych i choriso na ciepło

Doskonałą alternatywą dla osób chcących prowadzić zdrową dietę, bogatą w warzywa, ale nie koniecznie surowe, jest taka właśnie sałatka z pomidorów i chorizo na ciepło. Jest nieprawdopodobnie aromatyczna i sycąca a jej przygotowanie bajecznie proste.


Składniki na 2 porcje:
- 0,2 kg chorizo
- 0,5 kg pomidorów koktajlowych
- 5 ząbków czosnku
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól morska

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy pokrojone w kawałki choriso (ja użyłem ostrych hiszpańskich kabanosów) i powoli smażymy pozwalając im uwolnić swoją dzikość i kolor do oliwy, dodajemy 5 posiekanych ząbków czosnku i mieszając dokładnie obsmażamy. Powinniście poczuć wyraźny aromat ostrej papryki, czosnku, oliwy i dobrego chorizo, wtedy to właśnie wiadomo że nasze danie jest już gotowe i czeka na finał. Wrzucamy pokrojone w połówki pomidory i pozwalamy im zagrzać się w tym niesamowitym sosie, serwujemy polane dużą ilością sosu oraz świeżym pieczywem.


Życzę wszystkim smacznego , zapraszam do polubienia, subskrybowania, udostępniania mojego bloga oraz polecenia znajomym.

0 komentarze :

Prześlij komentarz